Tamiya Cup NL


De Tamiya Cup NL 2016

Het is weer zover!  De racekalender staat al weer helemaal vast. Dank jullie feedback op onze vragen hebben we enkele regeltjes veranderd en er is een nieuwe klasse bijgekomen. De nieuwe klasse heet Euro TW Klasse en is voor alle badkuipchassis en wordt gereden met een borsteloze motor van Carson. Ja.. je begrijpt het goed, ook een TT-01 kan mee doen of een FF03 en heb je een TB03 ook geen probleem. Gewoon komen en mee rijden! Door het grote enthousiasme van rijders en organisatie hebben we ook besloten voor 2015 een 7-tal wedstrijden te organiseren. De laatste wedstrijd is de tradionele en oergezellige wedstrijd in Rucphen: de Belgie-Nederland Tamiya Cup.

 

Geschiedenis: De Tamiya Euro Cup zegt u vast wel iets. Na een aantal zeer succesvolle jaren hebben we het even zonder moeten doen, maar er is goed nieuws!! Een aantal vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen om de Tamiya Euro Cup nieuw leven in te blazen. Dat alles onder de noemer Dutch Tamiya Challenge.

 

De Tamiya Euro Cup was destijds een manier om de beginnende RC rijder het circuit op te krijgen. De formule: ‘Met je auto uit de doos het circuit op’ was de uitgangsbasis. Door de verschillende klasses, was er ook voor de meer ervaren rijder genoeg spanning te beleven. Bovendien kenmerkte de Euro Cup zich door een ontspannen sfeer en waren racedagen met meer dan 100 rijders meer regel dan uitzondering.

 

Wij merkten op dat rijders met veel enthousiasme terugkeken op de Euro Cup wedstrijden. Wij zijn toen gaan inventariseren wat de mogelijkheden waren om een nieuwe Nederlandse cup op te zetten, met de toenmalige Tamiya Euro Cup als uitgangsbasis. Er bleek zowel vanuit rijders, de importeur, als vanuit een aantal clubs veel animo voor een dergelijke cup te zijn. Dit heeft zich laten vertalen in een goed bezochte Dutch Tamiya Challenge Try-out wedstrijd die op 10 augustus 2008 op het RC Circuit HFCC te Den Haag werd verreden. In 2009 en 2010 reden we 4 wedstrijden en een gezamenlijk Finale wedstrijd met de BelgischeTamiya Cup in Rucphen.  

Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten voor de Dutch Tamiya Challenge 2016 op de vernieuwde site www.tamiyacup.com.  

meer categorieën